HOME     ORGANISATIE     LOCATIES     ACTIVITEITEN     PERS     CONTACT     LINKS     FOTO'S   REACTIES
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23   

Andrea Stultiens _

Idylle als cliché

Andrea Stultiens vond per toeval een grote hoeveelheid vakantiedia’s van een echtpaar. De opnames tonen ons een ouder wordend stel in prachtige berglandschappen. Jaar op jaar keren ze terug naar het Alpenlandschap.
Het echtpaar legde zichzelf vast met de zelfontspanner en regisseerde daarmee het beeld. En daarbij werd niets aan het toeval overgelaten. Hun poses en de adembenemende achtergrond voldoen voor 100% aan de idylle.

Maar deze idylle kent ook kunstmatige aspecten. Het landschap lijkt slechts als stereotiep, romantisch Alpendecor te dienen. En door de poses waarin het paar zich voor de camera opstelt, willen ze hun liefdevolle verhouding benadrukken. Tegelijkertijd heeft hun bestudeerd gedrag iets gemaakts. Daarom weten wij niet zeker of ze werkelijk van elkaar hielden.
Je zou naar de beelden kunnen kijken als naar een film: als een poging om via beeldclichés te overtuigen. Echt of niet, het blijft spannende fotografie omdat het een kijk biedt op anonieme levens, verstrengeld met natuur.

www.andreastultiens.nl© Andrea Stultiens (1974) uit het boek Komm,
mein Mädchen, in die Berge,
2008