HOME     ORGANISATIE     LOCATIES     ACTIVITEITEN     PERS     CONTACT     LINKS     FOTO'S   REACTIES
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23   

Kevin Erskine _

Schoonheid van gevaar

Kevin Erskine beleefde op 12-jarige leeftijd in Nebraska zijn eerste grote storm. Een categorie vier tornado. Enkele jaren later begon hij met zijn camera de stormen na te jagen: “When it’s blowin’ I’m going”. Net als vele andere ‘stormchasers’ trotseert Erskine het gevaar; de adrenalinerush valt samen met ontzag en fascinatie.

Erkskine is boer en fotograaf; zijn bewondering voor de schoonheid van het natuurgeweld vormt zijn belangrijkste drijfveer. Hij fotografeert de eindeloze vlaktes van Nebraska – ‘the big sky country’ – en Nieuw Mexico waar tornado’s en supercells regelmatig voorkomen. Supercells zijn draaiende onweerswolken waaruit tornado’s kunnen ontstaan. Het zijn angstaanjagende fenomenen die vaak de voorbode zijn van enorme vernielingen.
Stormstructuren, kleurschakeringen en wolkenmassa’s spelen in deze foto’s de hoofdrol. Onder in het beeld is slechts een kleine strook aarde zichtbaar met hier en daar een spoor van menselijke aanwezigheid. De idylle van het weidse, nauwelijks aangetaste landschap met daarboven de onbeheersbare krachten van de hemel: de schoonheid van het gevaar.

www.erskinestorms.com© Kevin Erskine (1956, US) Supercell no.1 Sedan New Mexico, 2009,
courtesy Witzenhausen Gallery Amsterdam-New York