HOME     ORGANISATIE     LOCATIES     ACTIVITEITEN     PERS     CONTACT     LINKS     FOTO'S   REACTIES
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23   

Roderik Henderson _

Bijna verlaten landschap

Cherry Creek ligt in het centrum van een gebied waar tot de jaren negentig de zilver-, goud- en kopermijnen het landschap bepaalden. Een woestijnlandschap dat bovendien besmet raakte met radioactieve stof afkomstig van een testterein voor atoomwapens dat zo’n 300 mijl verderop ligt. Roderik Henderson en zijn vrouw leefden geruime tijd in deze geïsoleerde gemeenschap in de Amerikaanse staat Nevada. Het gebied raakte ontvolkt, zonderlingen bleven achter, ver van de geciviliseerde wereld.

Henderson is een fotograferende reiziger met een voorkeur voor afgelegen plekken. Hij kijkt vooral goed naar zijn medemens en hij doet dat zonder oordeel en met compassie. Even maakt hij deel uit van de wereld die hij registreert en trekt vervolgens verder. “Het is de tijd die besteed wordt aan het wachten die me interesseert, de leegte tussen het punt van vertrek en bestemming.”
In Cherry Creek fotografeerde Henderson zijn leefomgeving: het weerbarstige landschap waarin de schoonheid van de leegte strijdt met de wetenschap van vervuiling. De enkele bewoners, half verlaten huizen en de autowrakken. Het is verrommelt en chaotisch.

www.roderikhenderson.com 

© Roderik Henderson (1965) Kearney Street, Cherry Creek Nevada,
uit de serie Our life in a town of ghosts, 2003